Utbildningsminister Anna Ekström (S) säger att pandemin och osäkerheterna kring den gör att Förintelsekonferensen i Malmö i höst behöver bantas ned till en dag. Arkivbild.
Utbildningsminister Anna Ekström (S) säger att pandemin och osäkerheterna kring den gör att Förintelsekonferensen i Malmö i höst behöver bantas ned till en dag. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Förintelsekonferens genomförs i mindre format

ANNONS

Den internationella konferensen om Förintelsen som planeras i Malmö till hösten kommer att genomföras, men i ett mindre format.

– Det är förstås på grund av pandemin och den osäkerhet som finns, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till P4 Malmöhus.

Ursprungsplanen var att genomföra konferensen redan hösten 2020, men pandemin gjorde det omöjligt och konferens sköts upp till den 13-14 oktober i år. Nu står det klart att det bara blir en endagskonferens och med ett begränsat deltagarantal i respektive lands delegation.

Totalt planeras för cirka 300 gäster på Malmömässan och därutöver finns möjlighet till digital medverkan. Spaniens premiärminister Pedro Sanchez och Rwandas president Paul Kagame hör till dem som redan tackat ja till konferensen, som är tänkt att bli ett internationellt forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS