En 19-årig man har dömts till fängelse för ett sprängdåd mot en festlokal i Södertälje. Arkivbild
En 19-årig man har dömts till fängelse för ett sprängdåd mot en festlokal i Södertälje. Arkivbild Bild: Bertil Enevåg Ericson/TT

Fängelse för sprängdåd mot kyrkas festlokal

ANNONS

En 19-årig man har dömts till fängelse i ett år och åtta månader för ett sprängattentat mot syrianska ortodoxa kyrkan S:t Afrems festlokal i Södertälje i juni förra året. 19-åringen fälldes trots att han kallat ett vittne som försökte ge honom alibi. Enligt tingsrätten talar bevisningen med "oerhörd styrka" för hans skuld, skriver Länstidningen i Södertälje.

Förutom bilder från en övervakningskamera som fångat gärningsmannen har polisen säkrat dna från 19-åringen på tejp som använts för att fästa sprängladdningen på entrédörren till festlokalen. Hemma hos mannen hittades dessutom en kabeltång som använts vid attentatet.

Enligt polisen räknas mannen till den kriminella gruppering som går under namnet Södertäljenätverket.

ANNONS

Förutom fängelse för allmänfarlig vårdslöshet döms mannen att betala drygt 700 000 kronor i skadestånd.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS