Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thailand har en mycket hård narkotikalagstiftning. Här syns en thailändsk polisman framför en stor mängd beslagtegen narkotika vid en presskonferens i april i år. Arkivbild.

Fängslad svensk släpps ur fängelse i Thailand

En svensk man som suttit i fängelse i Thailand för narkotikabrott i åtta år kommer att skickas hem till Sverige för att avtjäna återstoden av sitt straff här, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Mannen, som är i 35-årsåldern, dömdes 2010 för att ha tillverkat metamfetamin. Han fick först dödsstraff, men detta omvandlades omgående till livstids fängelse. Det slutgiltiga straffet fastställdes sedan till fängelse i 36 år och åtta månader.

Exakt när han landar på svensk mark är inte fastställt, men klart står att strafftiden blir betydligt lägre när han väl kommer hem.

- I Sverige omvandlas de 36 åren och åtta månaderna till 18 års fängelse, säger Rasmus Eljanskog på Utrikesdepartementet till Sundsvalls Tidning.

Enligt svensk praxis släpps svenska fångar efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet, vilket innebär att mannen troligtvis släpps fri om knappt fem år.