Första coronafallet konstaterat i Norge

Även i Norge har en person nu konstaterats vara smittad av det nya coronaviruset. Enligt norska folkhälsoinstitutet hålls personen i karantän i sitt hem.

ANNONS
|

Uppgifterna meddelas i ett pressmeddelande av det norska folkhälsoinstitut, FHI. Den smittade personen är hemmahörande i norra Norge och uppges vara frisk och har inte uppvisat några sjukdomssymptom.

Trots det togs prover på personen efter att hen kommit hem från en resa i ett av de utsatta områdena i Kina.

– Analyser av testet som genomfördes i dag visar ett svagt positivt resultat, medan en tidigare analys var negativ. Resultatet i provet visar spår av coronavirus. Analysmetoden är så känslig att den också kan upptäcka döda virus, säger Line Vold, avdelningsdirektör vid FHI.

I pressmeddelandet uppger det norska folkhälsoinstitutet att man bedömer risken för att personen ska ha smittat andra som låg. Personen hålls ändå av säkerhetsskäl i karantän i sitt hem.

ANNONS

Myndigheten undersöker också vilka personer som den drabbade kan ha varit i kontakt med för att minska risken för att fler människor ska bli smittade.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS