Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kammarkollegiet har dragit tillbaka inkassokravet på 2,4 miljoner på Västra Götalandsregionen. Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbilder.
Kammarkollegiet har dragit tillbaka inkassokravet på 2,4 miljoner på Västra Götalandsregionen. Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbilder. Bild: Adam Ihse/TT

Försvaret drar tillbaka krav för fältsjukhuset

Kammarkollegiet har dragit tillbaka inkassokravet på 2,4 miljoner kronor på Västra Götalandsregionen (VGR). Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg.

– Inkassokravet gick iväg felaktigt från början. Det var en miss i kommunikationen internt. Nu har vi åtgärdat det, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare vid Försvarsmakten.

Västra Götalandsregionen har kontaktat Försvarsmakten för omläggning av tidsplanen gällande fakturan. Vad som saknas i fakturan är tydliga specifikationer som krävs för att VGR i sin tur ska få ersättning av staten.