Facket ska omvärdera miljonstöd till S

Kommunal vill se över stödet till Socialdemokraterna efter att antalet riksdagsledamöter halverats sedan förra valet, skriver Kommunalarbetaren.

ANNONS

Efter valet 2014 var 14 riksdagsledamöter knutna till Kommunal, men efter det senaste valet är den siffran nere på sju ledamöter.

- Vi har samverkan med S för att det gynnar medlemmarna. Men vi måste utvärdera och reda ut vad facklig-politisk samverkan är och hur vi kan använda det på ett smartare sätt, säger Baudin till tidningen.

ANNONS

Kommunal stödjer Socialdemokraterna med 250000 kronor varje månad och satsade flera miljoner på partiet under valrörelsen. Nu kan det däremot bli tal om lägre stöd.

- Det är klart att vi ska diskutera det. Jag stänger inga sådana dörrar, säger Baudin.

Enligt Baudin finns det många orsaker till tappet av riksdagsstolar och menar att det kommer påverka politiken framöver. Socialdemokraterna hoppas däremot att fortsatt kunna lyfta frågor som är viktiga för fackets medlemmar.

"Vi vill fortsätta med facklig-politisk samverkan, och ser att det finns möjligheter även fortsättningsvis att lyfta de frågor och perspektiv som är angelägna för Kommunals medlemmar", meddelar partiet via sin presstjänst, skriver Expressen.

TT

Fakta: Kommunalare efter riksdagsvalen

2006: 17

2010: 15

2014: 14

2018: 7

Källa: Kommunalarbetaren

ANNONS