En äkta 500-lapp. Arkivbild.
En äkta 500-lapp. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Falska 500-lappar i omlopp i norr

Polisen varnar för att falska sedlar florerar i region Nord och främst i Västernorrland. De senaste dagarna har regionen upprättat ett tiotal anmälningar gällande falska 500-lappar, enligt en text på polisens sajt.

ANNONS

"Den här typen av ärenden går i vågor och just nu har vi helt klart en våg", säger Mikael Ahrtzing, förundersökningsledare vid polisens bedrägericentrum i Sundsvall.

Personer som upptäcker en falsk sedel ska kontakta polisen.

"De falska sedlarna är dåligt gjorda, men om man är ovan att hantera kontanter eller kanske befinner sig i en stressig miljö eller situation kan man ändå bli lurad", säger Ahrtzing.

Ett råd är att titta på sedelns detaljer, och att vicka på den. Det ska synas skiftningar i färg och rörelse i sedeln och vid genomlysning ska vattenmärket synas.Falska 500-lappar i omlopp i norr.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS