Svea hovrätt fastställer koppleridomen mot en tidigare chef inom Försvarsmakten. Arkivbild.
Svea hovrätt fastställer koppleridomen mot en tidigare chef inom Försvarsmakten. Arkivbild. Bild: Alexander Larsson Vierth/TT

Fastställer koppleridom mot tidigare försvarschef

Hovrätten fastställer tingsrättens dom mot en tidigare försvarschef som dömts för koppleri till tio månaders fängelse.

ANNONS

Mannen döms för att han förmått en kvinna i hans närhet att prostituera sig. Han har skött kontakten med kunderna, hjälpt till med text och foton till annonserna och kontrollerat prissättningen på kvinnans tjänster.

2013 infördes den första annonsen på en nätsida där kvinnans sexuella tjänster erbjöds mot betalning. Fem år senare rullades historien upp, när kvinnan berättade om prostitutionen för polis. I juni i år åtalades den 54-årige mannen för grovt koppleri.

Nacka tingsrätt dömde mannen för koppleri av normalgraden till tio månaders fängelse och hovrätten fastställer nu tingsrättens dom.

Åklagaren hade i överklagandet till hovrätten yrkat på att mannen skulle dömas för grovt koppleri och den åtalade yrkade på att åtalet skulle ogillas.

ANNONS

Hovrätten skriver i domen att den delar tingsrättens bedömning att det koppleri som mannen döms för motsvarar fängelse i ett år. Men, precis som tingsrätten, bedömer hovrätten att straffet ska sättas till tio månaders fängelse eftersom mannen avskedats från sin anställning i Försvarsmakten.

Beatrice Nordensson/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS