Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fem års fängelse blir straffet för en man i 30-årsåldern, som åtalats efter ett stort vapenfynd i Jönköpingstrakten i fjol. Arkivbild.

Fem års fängelse för vapengömma

Inbrottet i containern ledde till ett omfattande vapenfynd – bland annat delar till fem kompletta halvautomatiska gevär. Nu döms en man i 30-årsåldern med kopplingar till den extrema vänstern till fem års fängelse.

Vapendelarna upptäcktes av två personer som brutit sig in i en container i ett industriområde i Taberg utanför Jönköping, i juni förra året. Larmsamtalet ledde polisen till ett omfattande vapenfynd i containern och på en annan plats i Taberg.

Fynden kopplades dessutom senare ihop med en väska med vapendelar som några orienterare hittade på Bondberget mellan Jönköping och Huskvarna i höstas.

Jönköpings tingsrätt dömer nu en man i 30-årsåldern för synnerligen grovt vapenbrott. Rätten hänvisar till att vapnen är "av särskilt farlig beskaffenhet" och att det är vapen och ammunition som kan användas för att ge livshotande eller dödande skador.

Mannen har enligt åklagaren kopplingar till den extrema vänstern.

- Jag menar att utredningen visar att han har kopplingar till den autonoma miljön och att brottsligheten är ideologiskt motiverad, sade kammaråklagaren Petra Schöniger till TT i samband med åtalet.

Vad vapnen var tänkta att användas till är dock inte klarlagt.

Den åtalade mannen har erkänt att han hyrt containern, men förnekar brott.