Mögel, gamla fettrester och listeria hittades hos en kebabtillverkare i Skåne i samband med två inspektioner. Arkivbild.
Mögel, gamla fettrester och listeria hittades hos en kebabtillverkare i Skåne i samband med två inspektioner. Arkivbild. Bild: Peter Steffen/AP/TT

Förbjuden kebab såldes – trots listeria

Trots förbud från Livsmedelsverket har en stor kebabtillverkare i Skåne fortsatt sälja sina produkter, avslöjar SVT Nyheter Skåne.
Bland annat har kebab förvarats på bord med mögel och gamla fettrester.

ANNONS

Upptäckten gjordes av en inspektör på Livsmedelsverket den 10 oktober i år. Vid ytterligare ett besök hittade man även listeria i färdigstekt kebab. Då fattade Livsmedelsverket beslutet att utfärda ett förbud mot kebabtillverkaren.

Företaget har sedan dess sålt eller försökt sälja produkter till minst två grossister och en restaurang, enligt public service-bolaget.

– Jag har missförstått beslutet. Jag trodde att det bara handlade om ett förbud kring tillverkning och inte på varor som jag har haft i lager innan förbudet, säger kebabtillverkarens VD till SVT Nyheter Skåne.

Enligt grossisterna informerades de aldrig om förbudet, vilket Karin Cerenius, enhetschef på Livsmedelsverket, säger är företagets ansvar.

ANNONS

Bakterien listeria kan innebära en allvarlig hälsorisk för till exempel äldre personer, gravida kvinnor och diabetes- eller cancersjuka.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS