Två unga män döms för att ha försökt mörda en man med en bilbomb i Laröd utanför Helsingborg i slutet av oktober i fjol. Arkivbild.
Två unga män döms för att ha försökt mörda en man med en bilbomb i Laröd utanför Helsingborg i slutet av oktober i fjol. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Försökte döda man med bilbomb – straffen skärps

ANNONS

Precis när mannen hade kommit hem och var på väg till sitt hus exploderade hans bil i Laröd utanför Helsingborg i slutet av oktober förra året – det var bara tur att han överlevde.

Nu skärper hovrätten över Skåne och Blekinge straffet för de två unga män som låg bakom mordförsöket. En då 19-årige man döms till 16 års fängelse – en höjning med två år jämfört med domen i Helsingborgs tingsrätt.

En då 16-årig pojke döms nu till tre års sluten ungdomsvård, vilket är ett halvår längre jämfört med den tidigare domen. Båda döms för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS

Pojken har erkänt att syftet var att döda mannen genom att utlösa bomben när mannen anlände till sitt hem. Den andre åtalade har nekat till brott.

Hovrätten ändrar också i skadeståndsdelen. De unga männen ska även betala ersättning för kränkning till samtliga som var hemma i huset vid explosionen, skriver rätten i ett pressmeddelande.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS