Tandläkaren anmäldes av Inspektionen för vård och omsorg 2021. Nu fråntas han sin legitimation. Arkivbild.
Tandläkaren anmäldes av Inspektionen för vård och omsorg 2021. Nu fråntas han sin legitimation. Arkivbild. Bild: Tore Meek/NTB/TT

Fråntas legitimation för omotiverad tandvård

ANNONS

En tandläkare i Stockholm fråntas sin legitimation på grund av omfattande brister i journalföringen och omotiverade behandlingar, skriver Dagens Nyheter.

Läkaren anmäldes av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, våren 2021 efter att ha granskat patientjournaler och röntgenbilder för tio patienter. Enligt Ivo förelåg omfattande brister i alla patientjournaler. Bland annat utförde mannen 25 fyllningar i kompositmaterial på 24 tänder, utan att dokumentera varför.

Tandläkaren kritiseras även för omotiverade rotbehandlingar, fyllningar, tandutdragningar och protesarbeten. Enligt Ivo har tandläkaren ”utfört undersökning och behandling av patienterna i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet”.

Beslutet att frånta mannen hans legitimation fattas av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS