Den 52-årig man från Kungsbacka som dömdes till livstids fängelse för mord på en kvinna i Kungsbacka på juldagen överklagar domen till Hovrätten. Arkivbild.
Den 52-årig man från Kungsbacka som dömdes till livstids fängelse för mord på en kvinna i Kungsbacka på juldagen överklagar domen till Hovrätten. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani / TT

Gärningsmannen överklagar livstidsdomen

ANNONS

Den 52-årig man från Kungsbacka som dömdes till livstids fängelse för mord på en kvinna i Kungsbacka på juldagen överklagar domen till Hovrätten.

Genom sin advokat begär mannen att det utdömda straffet ska kortas. Han hävdar att det finns förmildrande omständigheter, som att han självmant anmält sig hos polisen och att han på grund av bland annat läkemedelsintag haft nedsatt förmåga att kontrollera sitt handlande. Mannen vill också slippa delar av det skadestånd han dömdes att betala.

Kvinnan, som han tidigare haft en relation till, sköts med flera skott i sin bostad på juldagen. Mannen dömdes för mord och dessutom också för förberedelse till mord mot en annan man samma dag då han direkt efter de dödande skotten mot kvinnan, med ett laddat gevär i bilen, kört till en man som kvinnan haft kontakt med. Men mannen var inte hemma.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS