Polisen spärrade av ett område runt granaten. Arkivbild.
Polisen spärrade av ett område runt granaten. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Gammal granat uppfiskad i Uppsala

ANNONS

Under tisdagskvällen fiskade privatpersoner från den ideella föreningen Uppsala magnetfiske upp en granat ur Fyrisån i Uppsala. Granaten såg ut att ha legat i vattnet ett tag, vägde runt fem kilo och hade tändhatten kvar, skriver Upsala Nya Tidning.

– Det var det som var lite läskigt. Vi ringde polisen direkt och sedan lät vi granaten ligga kvar på flotten, medan vi avlägsnade oss till polisen kom, säger Niklas Larsson, ordförande i föreningen, till tidningen.

Polisen spärrade av ett område runt föremålet och stoppade även tågtrafik i närheten av platsen. Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet.

ANNONS

Gamla granater hittas lite titt som tätt i Fyrisån, i genomsnitt en per år. Tidigare har dock tändhatten inte varit kvar, enligt magnetfiskarna.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS