En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för en rad grova sexbrott mot flera barn. Arkivbild.
En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för en rad grova sexbrott mot flera barn. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Gift par åtalas för sexbrott mot flera barn

ANNONS

En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för en rad grova sexbrott mot flera barn.

I åtalet beskrivs bland annat en mycket grov barnvåldtäkt som mannen misstänks för, skriver Skövde Nyheter.

De misstänkta har suttit häktade sedan i mitten av februari och under utredningens gång har fler och fler misstankar riktats mot dem. Brotten rör i de flesta fall olika sexualbrott mot barn. Merparten av brotten ska ha skett i parets gemensamma bostad.

Åtalet omfattar totalt 19 åtalspunkter, där mannen är misstänkt för femton och kvinnan för nio. I vissa fall är de båda misstänkta för samma brott.

ANNONS

Enligt åklagaren är offren alla under 18 år, och i vissa fall även under 15 år. Brotten har pågått under fem års tid. Totalt finns fyra olika målsägande i den stämningsansökan som nu lämnats in.

Bland de tekniska bevisen finns telefoner och datorer som tagits i beslag. I dessa har polisen hittat en stor mängd barnpornografi, bestående av hundratals bilder och filmer. Med några enstaka undantag förnekar paret till brott.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS