Räddningstjänst och polis har spärrat av området kring Triumfglass i Sävedalen på grund av ett stort ammoniakutsläpp. Arkivbild.
Räddningstjänst och polis har spärrat av området kring Triumfglass i Sävedalen på grund av ett stort ammoniakutsläpp. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Giftig gasläcka på glassfabrik

ANNONS

Triumfglass fabrik i Sävedalen i Partille drabbades under lördagskvällen av ett stort utsläpp av ammoniak. Räddningstjänst spärrade av platsen för att försöka förhindra att den giftiga gasen sprids.

Strax före 02.30 hittades läckan och räddningstjänsten jobbade under morgontimmarna med att täta den. Byggnaden ska sedan ventileras med hjälp av fläktar.

– Än så länge är det endast inne i byggnaden som gasen har spridit sig och det har inte kommit ut något på utsidan, säger Lars Jostelius, larm och ledningsbefäl på räddningstjänsten.

Det är ännu oklart vad som orsakat läckan som larmades in vid 23-tiden på lördagskvällen.

Ammoniak är en giftig och frätande gas som är skadlig att andas in och extremt giftig vid högre koncentration.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS