Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen har gripit en person misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i närheten av Backaplan, på Hisingen i Göteborg. Arkivbild.

Gripen skytt förd till sjukhus

Polisen har gripit en person misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i närheten av Backaplan, på Hisingen i Göteborg. Mannen blev själv påkörd efter skottlossningen och är förd till sjukhus.

- Skytten har från en bil skjutit ett antal skott mot två personer som kommit ut ur en portgång, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Efter skjutningen, som skedde vid lunchtid, slängde mannen pistolen och flydde i en stulen bil. Han stannade bilen vid en tunnel som leder mot Backaplan och sprang vidare. Men han blev upphunnen och påkörd.

- De som körde på honom var männen som blev beskjutna. Jag förutsätter att skytten är förd till sjukhus då man befarar en benfraktur, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Skytten är gripen, misstänkt för mordförsök, framkallande av fara för annan, vapenbrott och tillgripande av fortskaffningsmedel. De två målsägandena är gripna för dråpförsök. Polisen har hittat pistolen, hylsor och har också beslagtagit flyktbilen. Enligt uppgift ska ingen ha skadats vid själva skottlossningen.

Polisen utesluter inte att det kan bli fråga om fler gripanden. I nuläget vill polisen inte kommentera om de tror att skjutningen har kopplingar till kriminella gäng i området.

Dramat påverkade kollektivtrafiken under en längre tid då bussar och spårvagnar inte tilläts stanna på hållplatsen vid Backaplan.