Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Här är det senaste om coronaviruset

Det nya coronaviruset sprids över världen.
Här nedan rapporterar GP det senaste om coronaviruset och dess spridning. I chatten kan du också hitta länkar till reportage, se hur läget utvecklats över tid och ställa frågor till våra reportrar.
Längre ner på sidan hittar du också aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

Den 11 mars 2020 klassade Världshälsoorganisationen WHO coronaviruset som en internationell pandemi. Onsdagen den 20 januari 2021 har det därmed passerat 316 dagar.

Inställt flyg största konsumentproblemet under pandemin: Pandemin gav konsumenterna dubbelt så många problem med inställda flygresor som föregående år. Det är därmed det vanligaste klagomålet till Konsumentverket under 2020.

70-tal polisanmälningar mot Husdr.se: Efter GP:s granskning av Husdr.se har polisen fått in ett 70-tal polisanmälningar mot kliniken. Polischefen Magnus Lindegren berättar att polisen ser allvarligt på uppgifterna som nu utreds.

En skidresa – 5 000 i karantän: 5 000 personer sitter i karantän i en belgisk småstad efter snabb spridning av den brittiska coronamutationen. Allt tros bero på att en enda person slarvat med restriktionerna.

Missa inte GP:s dokumentär ”100 dagar” där vi följer sex personer och hur deras liv påverkades under coronavåren.

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university