Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Här är det senaste om coronaviruset

Coronapandemin har hållit världen i sitt grepp i över ett år.
Här nedan rapporterar GP det senaste om coronaviruset och dess spridning. I chatten kan du också hitta länkar till reportage, se hur läget utvecklats över tid och ställa frågor till våra reportrar.
Längre ner på sidan hittar du också aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

Den 11 mars 2020 klassade Världshälsoorganisationen WHO coronaviruset som en internationell pandemi. Tisdagen den 13 april 2021 har det därmed passerat 399 dagar.

Sverige har högst smittotal i Europa: Inte någonstans i övriga i Europa är smittotalet så högt som i Sverige, enligt statistiksajten ourworldindata.org. Samtidigt är också antalet personer som är i behov av intensivvård nu fler är under den andra vågen av coronavirusets smittspridning.

Leveranserna av Janssens vaccin till Europa pausas: Utrullningen av Janssens coronavaccin i Europa pausas efter rapporter om misstänkta biverkningar. Beskedet kommer sedan Australien stoppat inköp av vaccinet och USA gör uppehåll i användningen efter sällsynta fall av blodpåverkan.

Iron Maidens Ullevi-konsert flyttas till sommaren 2022: Ytterligare en av sommarens stora konserter har fått ett nytt datum. Den pågående pandemin gör att Iron Maiden skjuter på sin världsturné, och därmed också Ullevi-spelningen till nästa sommar.

Missa inte GP:s dokumentär ”100 dagar” där vi följer sex personer och hur deras liv påverkades under coronavåren 2020.

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university