Häst skenade under V75 – sprang på stalltjej

Otäcka scener utspelade sig under V75 på Solvalla. Travkusken Kaj Widell tappade kontrollen över L.L Royal och kastade sig ur sulkyn när hästen skenade och sprang på en stalltjej som fick föras till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Det var efter målgången i den första avdelningen som någonting gick fel. Under lördagens sändning kunde tv-tittarna se hur kusken Kaj Widell kastade sig sin sulky och föll till backen när hans häst L.L Royale skenade iväg mot stallbacken.

L.L Royal fastnade sedan med sin sulky i grinden innan stallbacken och var märkbart stressad. Till slut lyckades man få bort sulkyn och lugna ner travhästen som var oskadd.

– Jag mår bra, det är ingen fara med mig. Det ser tyvärr värre ut med tjejen som han sprang över, säger Kaj Widell under V75:s sändning.

Stalltjej till sjukhus med ambulans

Kaj Widell refererar till den stalltjej som olyckligt nog kom i vägen och blev påsprungen av hästen, enligt V75-studions reporter på plats ska hon förts till sjukhus med ambulans. Hon ska dock kunnat ta sig till ambulansen på egen kraft.

ANNONS

Kaj Widell berättar om vad det var som hände:

– Jag ryckte tussarna in på upploppet och det gick hur bra som helst, men sen när det kom hästar bakom efter målgången så blev han bakrädd. Jag försökte styra honom mot staketet men han började slå och jag kände att ”det här har jag ingen kontroll på”, så det var bara att kasta sig ut.

Kusken: ”Vi är påverkade”

Av förklarliga skäl blev det ett avbrott i lördagens V75 efter olyckan. Inför andra avdelningen berättade Reijo Liljendahl, som var med och lugnade ner hästen, att han var lite skärrad.

– Vi håller tummarna för tjejen som blev klämd här. Det var en olycka på backen och vi är lite påverkade utav det, men vi hoppas att det gick bra för henne. Krya på dig!

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS