Annie Lööf (C) är populär hos svenska folket. Arkivbild.
Annie Lööf (C) är populär hos svenska folket. Arkivbild.

Högst förtroende för Lööf – lågt igen för AKB

Svenskarnas förtroende fortsätter att öka för Centerpartiets Annie Lööf, medan Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ligger kvar på en låg nivå. Det visar Novus senaste undersökning om vilket förtroende som svenskarna har för partiledarna.

ANNONS
|

40 procent säger att de har ett mycket eller ganska stort förtroende för Annie Lööf. M-ledaren Anna Kinberg Batra, däremot, har 21 procent av väljarnas förtroende, skriver SVT Nyheter.

Hon har åkt ner på plats sex jämfört med Novus undersökning i maj 2017.

Hennes uppgång med en procentenhet är inte statistiskt säkerställd, vilket Novus vd Torbjörn Sjöström menar betyder att det egentligen inte har varit någon uppgång, utan att hon ligger kvar.

- Det bekräftar att Alliansens hanterande av IT-skandalen inom Transportstyrelsen inte gjort att förtroendet för Anna Kinberg Batra ökat, säger han till SVT Nyheter.

ANNONS

Att Moderaterna ligger kvar på en sådan låg nivå hör till ovanligheterna.

Förtroendet har ökat för alla partiledare utom Isabella Lövin (MP). Statsminister Stefan Löfven (S) ligger på andra plats, efter Lööf, med 37 procent, en ökning med tre procentenheter sedan maj 2017.

Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel med 1886 intervjuer mellan den 27 och 29 juli 2017. Deltagarna är mellan 18 och 79 år och deltagarfrekvensen var på 63 procent.

TT
ANNONS