Malmö tingsrätt dömer en 25-årig man till två års fängelse för grovt vapenbrott. Mannen sitter sedan i höstas häktad för inblandning i dödsskjutningen på Emporia i Malmö. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en 25-årig man till två års fängelse för grovt vapenbrott. Mannen sitter sedan i höstas häktad för inblandning i dödsskjutningen på Emporia i Malmö. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Häktad för Emporiadådet döms för vapenbrott

ANNONS

En 25-årig man som sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet på en gängledare inne i köpcentret Emporia i Malmö döms för grovt vapenbrott. Påföljden blir fängelse i två år.

Vid en husrannsakan i mannens lägenhet i våras hittades en skarpladdad halvautomatisk pistol med lasersikte och tillhörande ljuddämpare, enligt domen från Malmö tingsrätt. 25-åringen har erkänt brottet han nu döms för.

Mannen häktades redan hösten 2022 för inblandning i dådet på Emporia. Det var i augusti det året som en 31-årig gängledare dödades och en kvinna som råkade vara på plats blev allvarligt skadad. I början av september i år dömdes en 16-årig pojke till fyra års sluten ungdomsvård för mord och mordförsök.

ANNONS

Sju personer sitter häktade som misstänkta för inblandning i dådet och åtal mot dem väntas senare i höst.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS