Översikt över området som drabbades av jordskred som kapade E6 i Stenungsund.
Översikt över området som drabbades av jordskred som kapade E6 i Stenungsund. Bild: Adam Ihse/TT

Haverikommissionen utreder skred

ANNONS

Statens haverikommission ska utreda jordskredet på E6 i Stenungsund, rapporterar P4 Göteborg.

Parallellt pågår även en förundersökning gällande misstänkt grov allmänfarlig vårdslöshet.

Ansvaret för utredningen har i veckan flyttats från polisen till åklagarkammaren i Uddevalla.

– Jag har precis tagit över. Föresatsen är att bedriva en bra utredning och att klargöra om något brott har begåtts och i så fall vem eller vilka som har begått brottet, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson till TT.

– I nuläget finns ingen skälig misstänkt, men det kommer att vara en omfattande utredning, det står alldeles klart.

Skredet inträffade natten mot lördagen den 23 september och ledde till omfattande skador på vägbanan och närliggande byggnader. Det är fortfarande oklart vad som orsakade händelsen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS