Hus avspärrat efter pulverfynd – man anhållen

En man har anhållits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse i Uddevallatrakten. Bland annat ska polisen ha hittat vitt pulver i mannens bostad.

ANNONS
|

Polisen hittade misstänkta saker i ett hus i utkanten av Uddevalla kommun på lördagen, vilket Bohusläningen var först med att rapportera. Polisen tillkallade även nationella bombskyddet som inte heller kunde fastställa exakt vad fynden var.

- Prover har lämnats för analys eftersom vi inte kan bekräfta vad det är. Men det kan vara något helt ofarligt som bakpulver, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen i region Väst, till TT.

ANNONS

Den man som befann sig på adressen greps och anhölls misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Under söndagen var huset fortsatt avspärrat.

- Vi har spärrat av fastigheten för en teknisk undersökning efter att ha varit inne i huset och filmat och fotat. Men det finns ingen risk för folk. Fastigheten ligger "in the middle of nowhere", säger Hans Lippens.

Brottsrubriceringen förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse täcker brott som skulle kunna leda till exempel flyg- eller tågolycka, explosion eller översvämning. Polisen visste dock inte att det handlade om någon förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse när de larmades till platsen.

- Det började som ett relationsärende inom familjen, sedan på plats upptäckte patrullen konstiga saker man ville titta på i mannens bostad, säger Hans Lippens.

Den anhållne mannen ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.

TT
ANNONS