Räddningstjänsten på plats vid branden i Eskilstunas stora moské i stadsdelen Årby den 25 september. Arkivbild.
Räddningstjänsten på plats vid branden i Eskilstunas stora moské i stadsdelen Årby den 25 september. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Inga tecken på anlagd moskébrand

ANNONS

Polisens tekniska undersökning efter den kraftiga brand som förra veckan totalförstörde Eskilstunas stora moské i stadsdelen Årby är klar. Det finns inget som talar för att branden var anlagd, rapporterar P4 Sörmland.

– Just nu talar allt för att den inte är anlagd, utan den måste ha startat på något annat sätt och det är det vi ska försöka reda ut, säger polisens förundersökningsledare Anders Wigholm till radion.

Polisen har enligt Wigholm hört vittnen och undersökt fotografier och filmer från händelseförloppet.

– Vi ser inte några som helst konkreta indikationer på att någon varit framme och tänt på eller att någon har sprungit från platsen.

ANNONS

Företrädare för moskén gick efter branden ut och påstod att det rörde sig om ett attentat mot församlingen.

Till P4 Sörmland sade moskéns talesperson Anas Deneche att familjen som bor i anslutning till moskén tagit emot hot och fysiska attacker vilket lett till flera polisanmälningar.

Händelsen utreddes initialt som mordbrand.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS