Kadetter från bland annat Sjöstridsskolan och Ledningsstridsskolan skriver ett öppet brev till överbefälhavaren Micael Bydén. Arkivbild.
Kadetter från bland annat Sjöstridsskolan och Ledningsstridsskolan skriver ett öppet brev till överbefälhavaren Micael Bydén. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kadetter får sänkt lön – öppet brev till ÖB

ANNONS

En höjning av bruttolöneavdraget innebär att den månatliga ersättningen krymper för flera officersstudenter. Nu vill kadetter på flera av Försvarsmaktens skolor att beslutet omprövas.

"Vi känner oss lurade och är besvikna över att Försvarsmakten inte håller ingångna avtal", skriver de i ett öppet brev i Officerstidningen, riktat till överbefälhavare Micael Bydén och generalmajor Michael Cherinet.

Kadetterna påpekar att sänkningen inte bara påverkar månadsersättningen utan även den pensionsgrundande inkomsten. De skriver också att de sökt utbildning grundat på den information Försvarsmakten gett.

"Att arbetsgivaren därefter förändrar förmånerna till vår nackdel utan förvarning, och dessutom med usel intern information, upplevs som oseriöst och ej förtroendeingivande."

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS