Kadetter från bland annat Sjöstridsskolan och Ledningsstridsskolan skriver ett öppet brev till överbefälhavaren Micael Bydén. Arkivbild.
Kadetter från bland annat Sjöstridsskolan och Ledningsstridsskolan skriver ett öppet brev till överbefälhavaren Micael Bydén. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kadetter får sänkt lön – öppet brev till ÖB

ANNONS
|

En höjning av bruttolöneavdraget innebär att den månatliga ersättningen krymper för flera officersstudenter. Nu vill kadetter på flera av Försvarsmaktens skolor att beslutet omprövas.

"Vi känner oss lurade och är besvikna över att Försvarsmakten inte håller ingångna avtal", skriver de i ett öppet brev i Officerstidningen, riktat till överbefälhavare Micael Bydén och generalmajor Michael Cherinet.

Kadetterna påpekar att sänkningen inte bara påverkar månadsersättningen utan även den pensionsgrundande inkomsten. De skriver också att de sökt utbildning grundat på den information Försvarsmakten gett.

"Att arbetsgivaren därefter förändrar förmånerna till vår nackdel utan förvarning, och dessutom med usel intern information, upplevs som oseriöst och ej förtroendeingivande."

ANNONS
ANNONS