När Region Jönköpings län öppnade upp för bokning på nätet av tider för vaccination i fas två utbröt kaos på flera vårdcentraler. Många försökte boka sig fast de inte står på tur. Arkivbild,.
När Region Jönköpings län öppnade upp för bokning på nätet av tider för vaccination i fas två utbröt kaos på flera vårdcentraler. Många försökte boka sig fast de inte står på tur. Arkivbild,. Bild: Ajit Solanki

Kaos när folk tränger sig i vaccinationskön

ANNONS

När Region Jönköpings län öppnade för bokning på nätet av tider för vaccination i fas två utbröt kaos på flera vårdcentraler. Många försökte boka sig fast de inte står på tur.

– Det står väldigt tydligt vilka personer som just nu står på tur att få vaccinet. Trots det har vi fått in folk som chansat på att få vaccinet, berättar Anette Sparf, verksamhetschef för Rosenhälsans och Tenhults vårdcentraler för Jönköpingsposten.

Bland annat ser man att flera studenter försökt tränga sig i kön. Vårdcentralerna har nu stängt ner möjligheten att boka in sig på webben för vaccinering.

Det finns i nuläget ingen spärr i bokningssystemet med tanke på att alla inte har bank-id. Leverantören av bokningssystemet arbetar på att utveckla en ny funktion för att få kontroll på ålder och bokningstyp, förklarade regionen i ett pressmeddelande redan på tisdagen.

ANNONS

Jonas Dagson/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS