Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sara Skyttedal. Arkivbild.

KD-topp om Centern: Quislingar

Kristdemokraternas toppnamn till Europaparlamentet Sara Skyttedal kallar Centerpartiet "Quislingar" efter regeringsbeskedet.

"Klåpare. Bedragare. Quislingar", skriver Skyttedal på Twitter följt av "Vi glömmer aldrig", och sedan lägger hon till en bild på Annie Lööfs (C) valaffisch.

På en presskonferens som KD-ledaren Ebba Busch Thor höll efter beskedet från C om att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, så kommenterade Busch Thor Skyttedals inlägg.

- Jag förstår känslan utav besvikelse, den har jag själv, men jag tycker det är olämpliga ordval.

Hon ville inte utveckla sina kommentarer närmare. Quisling blev 1940 ett begrepp för landsförrädare, uppkallat efter en norsk politiker som under andra världskriget samarbetade med den nazistiska ockupationsmakten.

- Jag tycker det är olämpligt och det finns andra ordval som är betydligt bättre i det läget, och en del av dem har jag presenterat här i dag, säger Ebba Busch Thor.

Själv använde hon sig av ord som att hon var besviken och kände sorg över utvecklingen. Men Sara Skyttedal tänker inte backa från sitt uttalande. Till P4 Östergötlan d säger hon att hon inte ångrar sig.

- Jag brukar inte ångra så mycket i mitt liv.