En skolelev i högstadieåldern fick skador som inledningsvis bedömdes som livshotande vid ett knivdåd på en skola i Trelleborg. Arkivbild.
En skolelev i högstadieåldern fick skador som inledningsvis bedömdes som livshotande vid ett knivdåd på en skola i Trelleborg. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Knivdåd på skola överraskade personalen

Tillståndet för pojken som knivhöggs på en skola i Trelleborg har stabiliserats och åklagaren räknar med att han snart ska kunna förhöras, skriver Sydsvenskan.

ANNONS

En 15-årig pojke anhölls efter måndagens knivskärning som misstänkt för mordförsök. Större delen av skolans elever har fjärrundervisning, men tre vuxna blev vittnen till händelsen. Enligt dem föregicks händelsen inte av bråk.

– Det föregicks inte av någon konflikt eller bråk utan har uppstått helt överraskande. Eleven som delade ut knivhuggen har kommit in i rummet och handlat utan någon provokation i ögonblicket, säger Ester Alavei, chef på Trelleborgs bildningsförvaltning, till tidningen.

Larmet kom in till polisen via SOS Alarm vid lunchtid. När polisen kom dit hade den misstänkte gärningspersonen redan försvunnit. Den knivhuggne elevens skador bedömdes inledningsvis som livshotande.

ANNONS

Polisen fick tidigt uppgifter om vem som skulle kunna ligga bakom dådet och genomförde husrannsakan på flera adresser – men utan resultat. Men sedan kom den misstänkte själv in till polisstationen i Trelleborg och anmälde sig.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS