En högstadieelev i Halmstad nekas skolskjuts, då alla elever i hens område inte har rätt till skjuts. Arkivbild.
En högstadieelev i Halmstad nekas skolskjuts, då alla elever i hens område inte har rätt till skjuts. Arkivbild. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Kommun får rätt att neka skolskjuts

ANNONS

Kammarrätten ger Halmstads kommun rätt att neka en grundskoleelev skolskjuts, trots att eleven måste använda en cykelväg utan belysning vid en 80-väg för att komma till skolan, skriver Hallandsposten.

Elever som går i Halmstads högstadieskolor och har mer än fyra kilometer till skolan beviljas normalt skolskjuts. Men trots att eleven i det aktuella fallet har längre än så till skolan anser kammarrätten att det är rimligt att en kommun i syfte att inte behandla barn olika gör vissa avvikelser i sina egna avståndsregler.

Eleven bor i ett sammanhängande område och då merparten av eleverna bor inom fyrakilometersgränsen ska ingen ha rätt till skolskjuts, anser kammarrätten, och bedömer att kommunens undantagsregel både underlättar bedömningar i skolskjutsfrågor och undviker att två elever som är grannar på samma gata bedöms olika.

ANNONS

Man går därför emot förvaltningsrättens tidigare beslut och anser att barn- och ungdomsnämnden gjorde rätt som nekade skolskjuts.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS