Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren (S) och Fredrik Lundh Sammeli (S), vice ordförande i socialutskottet.
Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren (S) och Fredrik Lundh Sammeli (S), vice ordförande i socialutskottet. Bild: Anders Wiklund/TT

Kristersson krävs på besked inom 48 timmar

S kräver besked av statsminister Ulf Kristersson om vilka pengar vården ska få. Inom 48 timmar måste han leverera, enligt partiet.

ANNONS

– Sverige befinner sig i en nationell sjukvårdskris, säger Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren.

Det är en kris som "SD-regeringen" har orsakat och som man förnekar, enligt S.

De påminner om Ulf Kristerssons löfte i TV4 i helgen: "Det är regeringen och samarbetspartierna som kommer att lägga fram den budget som också kommer se till att vi inte säger upp människor i den svenska sjukvården."

Ett positivt löfte, enligt Socialdemokraterna.

– Statsministerns löfte ger hopp till de som varslats, till de som sliter, men nu behövs mer konkretion av statsministern och det måste regeringen leverera, säger socialutskottets vice ordförande Fredrik Lundh Sammeli (S).

ANNONS

Lena Hallengren påtalar att på torsdag ska sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) delta i en frågestund i riksdagen. Det är 48 timmar till dess, säger hon.

– Vi kräver att regeringen senast då kommer med ett besked.

Om regeringen inte ger något besked så kommer S att lägga ett så kallat utskottsinitiativ i riksdagen där man svarar mot det löfte som Kristersson gav.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS