Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer en kvinna till åtta års fängelse för mordförsök. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna döms för brutal knivattack mot man

En kvinna döms i hovrätten till åtta års fängelse för mordförsök mot en man i Ronneby som i februari förra året hittades blodig i en trappuppgång, endast iförd kalsonger. Han hade fått djupa knivhugg i både bröstet och ryggen, rapporterar Blekinge Läns Tidning , men var så berusad att han inte mindes vem som skadat honom.

Polisen grep en närstående kvinna som hittades sovande i en lägenhet i samma hus. Hon hade blod från mannen på ena handen och på sina kläder och en kniv med blod från mannen hittades i en låda i nattduksbordet.

Trots detta friades hon av tingsrätten, som kom fram till att det inte var uteslutet att dådet utförts av någon annan, eftersom hon skulle ha kunnat få de blodspår hon hade på sig när polisen ledde henne ut ur lägenheten. Men domen överklagades och i hovrätten vittnade en polis om att kvinnan hade blod på sig redan innan hon fördes ut ur lägenheten.

Kvinnan ska betala 125 000 kronor i skadestånd till mannen. Hon är tidigare dömd för medverkan vid ett grovt rån där en äldre man utsattes för tortyrliknande misshandel.