En man döms av Malmö tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Arkivbild.
En man döms av Malmö tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna knivhöggs i halsen – 14 års fängelse

ANNONS

Straffet blir 14 års fängelse för den man som i maj bröt sig in hos en kvinna i Skanör och knivhögg henne i halsen. Mannen, som döms för mordförsök, ska också betala mer än en kvarts miljon kronor i skadestånd till kvinnan.

De hade tidigare haft en relation, som under rättegången beskrivits som turbulent, men gick skilda vägar 2021. De träffades kvällen före mordförsöket och bråk uppstod. Kvinnan begav sig sedan hem, men under natten krossade mannen en altanruta och tog sig in. Hon blev först knivhuggen inomhus, men lyckades ta sig ut. Mannen gav sig sedan på henne ytterligare en gång.

ANNONS

Tack vare en tillskyndande granne kunde hon föras till sjukhus. Malmö tingsrätt, som beskriver brottet som hänsynslöst, konstaterar att det finns skäl att anta att hon inte hade överlevt om inte grannar kommit till undsättning. Mannen har uppgett att han inte minns vad som hände den natten.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS