En av bränderna ska ha startat när barnen var på plats i förskolan. Arkivbild.
En av bränderna ska ha startat när barnen var på plats i förskolan. Arkivbild. Bild: NTB

Lärare startade brand i förskola – åtalas

ANNONS

Under våren startade tre bränder under en kort tid på en förskola i Kallhäll. Nu åtalas en förskolelärare, på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse och två fall av mordbrand, rapporterar Mitt i Järfälla.

Den första branden startade i ett vilorum på skolan i april, senare samma månad brann det i en förrådsbyggnad. Den sista branden skedde i maj, då var det ett torkskåp som det tänts eld på. Händelsen skedde mitt på dagen när det var fullt av barn i lokalerna, och både personal och barn fick utrymma förskolan i samband med händelsen.

I juni greps och häktades kvinnan som är anställd på skolan. Nu åtalas kvinnan, som nekar till brott. Huvudförhandlingen ska hållas den 11 augusti.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS