Fackförbundet Transport lättar på skyddsstoppet för väktare i Rinkeby efter att en väktare blev beskjuten i ett hyreshus. Arkivbild.
Fackförbundet Transport lättar på skyddsstoppet för väktare i Rinkeby efter att en väktare blev beskjuten i ett hyreshus. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Lättar på skyddsstopp efter skott mot väktare

ANNONS

Fackförbundet Transport lättar på skyddsstoppet för väktare i Stockholmsstadsdelen Rinkeby efter det att en väktare blev beskjuten i ett hyreshus i måndags, rapporterar P4 Stockholm.

Skyddsstoppet infördes på tisdagen av fackets regionala skyddsombud. Men efter möte med polis och väktarbolag lättar nu Transport på stoppet.

– Det innebär att efter arbetsgivaren har gjort bedömning om det är farligt att jobba eller inte, alltså fara för liv och hälsa utifrån arbetsmiljölagen, så återupptar man jobbet, säger Martin Miljeteig som är centralt arbetsmiljöombud på Transport till P4 Stockholm.

Det var på måndagskvällen som två väktare blev beskjutna under en rond. En av väktarna skadades i benen och fördes till sjukhus.

ANNONS
ANNONS