Hit, till Gävle sjukhus, körde mannen med mag- och tarmblödning. Arkivbild.
Hit, till Gävle sjukhus, körde mannen med mag- och tarmblödning. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Läkare tillät man med magblödning köra själv

ANNONS

En man som i november drabbats av mag- och tarmblödning körde sin egen bil från en vårdcentral i Bollnäs till sjukhuset i Gävle, rapporterar SVT Gävleborg.

Vid undersökningen i Bollnäs konstaterades att mannens blodvärde försämrats, ett tecken på just blödningar. Men läkaren lät honom ändå åka i egen bil till Gävle, där mannen senare fick en blodtransfusion, en behandling som också hjälpte honom.

Vårdcentralen, som anmält saken till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), noterar själv att händelsen hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada.

Ambulans eller sjuktransport ska alltid beställas i denna typ av ärenden, konstateras det i en utredning av vårdcentralen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS