Läraren tappade kontrollen över lektionen och sparkade en elev i skrevet. Arkivbild.
Läraren tappade kontrollen över lektionen och sparkade en elev i skrevet. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

ANNONS

En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Läraren har nu dömts för ringa misshandel, skriver SVT Uppsala. Tingsrätten utfärdar inget bötesstraff då mannen också förlorade sitt jobb. Han ska dock betala 10 000 kronor i skadestånd till pojken.

Läraren har nekat till brott och hävdar att han bara ”puttat eleven med tån”. Enligt pojken hade han ont i över 20 minuter efter sparken.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS