Polisens bombtekniker har arbetat på platsen under natten.
Polisens bombtekniker har arbetat på platsen under natten. Bild: Blåljusbilder/TT

Detonation i Sundbyberg – port sprängd

En detonation inträffade i ett trapphus i ett flerfamiljshus i centrala Sundbyberg, norr om Stockholm, på lördagskvällen.

ANNONS
|

Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Skadorna på porten är av det "mindre slaget", enligt polisen. Dörren är sotig och fönstret söndersprängt.

De boende i huset uppmanades initialt att stanna kvar i sina lägenheter.

Polisens bombtekniker har arbetat på platsen under natten.

Många i närområdet ringde in och larmade polisen om den höga smällen vid 23.15. Polisen har sedan dess genomfört dörrknackning i området.

– Vittnen har sett en person lämna platsen, säger Rebecca Landberg.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Fakta: Våldsamt dygn i Storstockholm

Flera våldsdåd har skakat Storstockholm sedan i fredags, med totalt sju skjutna personer inom loppet av ett dygn.

Vid 18-tiden på lördagen öppnade gärningsmän eld utanför tunnelbanan i Farsta centrum. Fyra personer träffades av skotten, varav en 15-årig pojke som avled på platsen. En man i 45-årsåldern skadades allvarligt. Ytterligare en pojke i 15-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern skadades men ej livshotande.

Vid 22-tiden på fredagen larmades polisen både till Jordbro och till Solna till följd av skottlossningar. I Jordbro sköts en man i övre 20-årsåldern och i Solna sköts två män i 20-årsåldern. Ingen av personerna uppges dock ha fått livshotande skador. En man i 18-årsåldern anhölls senare misstänkt för mordförsök på mannen i Jordbro.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS