Flera av jaktkorten som skickats ut av Naturvårdsverket är ogiltiga, eftersom de saknar personnummer. Arkivbild.
Flera av jaktkorten som skickats ut av Naturvårdsverket är ogiltiga, eftersom de saknar personnummer. Arkivbild. Bild: JESSICA GOW / TT

Många jaktkort ogiltiga – saknar personnummer

ANNONS

Jägare runt om i landet kan få vänta på både jakt och vapeninköp. Flera av de statliga jaktkorten som skickats ut av Naturvårdsverket i år saknar personnummer – och är därmed inte giltiga, rapporter SVT Nyheter Småland.

Naturvårdsverket skriver i ett pressmeddelande från i mitten av juli att det handlar om "en stor del" av årets kort.

– Vi har skickat ut 122 000 nya jaktkort till jägare i hela landet. Och de ska jägarna ha senast den 20 augusti. Men det går redan nu att skriva ut korten om man går in på Naturvårdsverkets hemsida, säger Maria Tiricke vid Naturvårdsverket, till SVT.

ANNONS

Felet ska enligt Maria Tiricke ha uppstått på tryckeriet som tillverkar korten.

En av dem som märkt av missen är Anders Westström, ordförande för Jägareförbundets Alvestakrets.

– Det här är ju inte bra. Det är många av våra medlemmar som har hört av sig till oss och frågat hur de ska göra, säger Anders Westström till SVT.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS