Nästan hälften av landets barn- och ungdomsorganisationer får ta emot hat och hot, enligt LSU, Sveriges Ungdomsorganisationer. Arkivbild.
Nästan hälften av landets barn- och ungdomsorganisationer får ta emot hat och hot, enligt LSU, Sveriges Ungdomsorganisationer. Arkivbild. Bild: Erik Nylander/TT

Många ungdomsorganisationer hotas

ANNONS

Nästan hälften, 46 procent, av landets barn- och ungdomsorganisationer har utsatts för hat och hot, enligt en rapport från LSU (Sveriges Ungdomsorganisationer).

Hat med ideologiskt eller rasistiska syfte är vanligast, följt av sexism, åldersdiskriminering och homofobi.

Det är främst vuxna som hotar unga. Hatet tystar de som vill engagera sig och flera organisationer har slutat med utåtriktad verksamhet, enligt LSU:s ordförande Rosaline Marbinah.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS