Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis och räddningstjänst på plats innanför avspärrningarna kring polisens garage på Sallerupsvägen natten till torsdagen.

Malmöpolisen efter branden: “Hämndaktion”

Polisen misstänker att gårdagens brand invid ett av Malmöpolisens garage är en hämndaktion från stadens kriminella. Nu görs kopplingar till brottsbekämpningen i staden.

Polisen kunde snabbt konstatera att branden vid garaget på Sallerupsvägen I Malmö under onsdagskvällen var anlagd. Två män anhölls på morgonen, båda kända av polisen sedan tidigare, misstänkta för mordbrand alternativt sabotage.

Polisen ser allvarligt på händelsen.

- Det är ett klart angrepp mot rättssamhället och mot demokratin. Attacken kommer med all sannolikhet från kriminella som inte finner sig i den situation som råder, nämligen den effektiva och framgångsrika brottsbekämpningen, säger Stefan Sintéus till TT.

- Det har ställt till det för kriminella i Malmö. De gillar inte polisens arbete, man kan kalla det hämndaktioner, fortsätter han.

Även rikspolischef Anders Thornberg, som drar paralleller mellan angrepp mot polisen och myndighetens ökade insatser mot kriminalitet, kommenterar händelsen i Malmö.

"Vi kommer att fortsätta att lägga stor kraft på att utreda dessa brott för att lagföra de skyldiga" säger han i ett pressmeddelande.

Det ska dock inte finnas någon ökad hotbild mot polisens anställda, enligt Sintéus. Han påpekar även att det är okänt om det finns någon koppling till tidigare attacker mot polisens lokaler i Malmö, den senaste i januari 2018.

Ingen kom till skada i branden, men polisen planerar nu att vidta säkerhetsåtgärder för personalen och i polisens lokaler.