En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Gislaved. Arkivbild.
En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Gislaved. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Man anhållen för mord i Gislaved

ANNONS

En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för ett uppmärksammat mord i Gislaved 2019, rapporterar P4 Jönköping och SVT Nyheter Jönköping.

Polisen meddelade för en månad sedan att det skedde en ny kraftsamling i utredningen och att det bland annat skulle göras topsningar för att jämföra med dna-spår från mordplatsen.

En man i 25-årsåldern har tidigare suttit häktad misstänkt för mordet, men han släpptes i januari i år och ströks samtidigt ur polisens utredning. Polisen har inte kommenterat om det är samma person som har anhållits denna gång.

Maria Blomkvist, som leder polisens utredning, säger till radion att den anhållne mannen nekar till brott.

ANNONS

Mordoffret, en man i 60-årsåldern, höggs ihjäl med kniv på en restaurang i Gislaved i december 2019. En grupp maskerade personer hade kommit till restaurangen och hamnat i bråk med personalen då mannen gick emellan. Gruppen tros ha haft för avsikt att råna restaurangen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS