Bild: Johan Persson
Bild: Johan Persson

Man attackerad och dödad av kor

De första uppgifterna var att den äldre mannen själv under onsdagskvällen ska ha larmat SOS och berättat att han blivit attackerad av kor på stranden i Påarp, söder om Halmstad.

ANNONS
|
– Jag har aldrig varit med om något liknande, det här är en väldigt ovanlig händelse, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.
När ambulansen anlände kunde sjukvårdaren inte komma fram till mannen som var inringad av kor. Polisen larmades därför vid klockan 20.44till platsen.
– Vi vet i nuläget inget mer, de som är på plats har ännu inte hört av sig och avrapporterat.Men det är stora djur, de är naturligtvis kapabla att skada någon, till exempel om man faller och blir trampad på.
Vid 21.50 ska man ha lyckats få tag på markägaren som fått bort korna från platsen och fört dem till en hage. Mannen kunde då föras till Halmstads sjukhus.
Har avlidit av sina skador
Efter midnatt kom polisen med nya uppgifter om att mannen ska hamnat mellan kalvarna och korna och blivit nertrampad. Det ska vittnen ha sett och det är ävendesom ska ha ringt in och slagit larm.Först rapporterades mannens skadorvara okända, men efter midnatt meddelar polisen att mannen fördes till sjukhus men att hans liv inte gick att rädda,uppger Aftonbladet.
ANNONS