Mannen har även tidigare dömts för våldsbrott, och förverkar en villkorlig påföljd. Arkivbild.
Mannen har även tidigare dömts för våldsbrott, och förverkar en villkorlig påföljd. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Man dömd för tortyrmisshandel i Göteborg

ANNONS

En 34-årig man har dömts för att under tortyrliknande former ha misshandlat sin före detta flickvän, rapporterar Göteborgs-Posten.

Händelsen inträffade i ett ödehus på Hisingen i Göteborg i juli i år. Under ett drygt dygn höll 34-åringen kvinnan fängslad i huset, hängde upp henne i taket och utsatte henne för grov misshandel. Kvinnan lyckades fly och sökte vård för sina skador, och polisen grep mannen bara timmarna senare.

Enligt 34-åringens version bad kvinnan själv om att bli bunden och piskad, och han har motvilligt hjälpt till. Men tingsrätten finner inget som talar för att gärningen skett med hennes samtycke.

ANNONS

Tillsammans med tidigare villkorlig påföljd får mannen ett fängelsestraff på närmare fem år för grov misshandel och olaga frihetsberövande, och måste betala skadestånd till kvinnan. 34-åringen har flera gånger tidigare dömts för allvarliga våldsbrott.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS