En man i 20-årsåldern dömdes under måndagen till rättspsykiatrisk vård för mordplaner på en skola i Örebro län. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern dömdes under måndagen till rättspsykiatrisk vård för mordplaner på en skola i Örebro län. Arkivbild. Bild: Pavel Koubek/TT

Man dömd för mordplaner på elev

ANNONS

En man i 20-årsåldern har dömts för förberedelse till mord och olaga förföljelse av en elev på en gymnasieskola på en ort i Örebro län, rapporterar SVT Nyheter.

Det var under en julavslutning ifjol som mannen beväpnad med kniv tog sig in på skolan för mörda en elev. Planerna förverkligades dock inte och mannen greps på platsen.

Eleven hade innan händelsen blivit dödshotad av den nu dömde mannen på sociala medier under ett års tid.

Mannen dömdes på måndagen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning vid Örebro tingsrätt. Därutöver ska han betala 125 000 kronor i skadestånd till målsäganden .

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS