Nationella bombskyddet kallades in. Arkivbild.
Nationella bombskyddet kallades in. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man i Nyköping gripen för förberedelse till mord

ANNONS

En man i 20-årsåldern har gripits i Nyköpingstrakten under natten till tisdagen och har anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och förberedelse till mord.

Polisen larmades om att en maskerad person setts i ett trapphus i centrala Nyköping och försvunnit i väg i en bil, som polisen kunde lokalisera efter en stunds spaning.

I bilen befann sig mannen i 20-årsåldern samt en pojke i 15-årsåldern, och man hittade även ett misstänkt farligt föremål. De båda personerna greps, och då gällde misstanken förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Nationella bombskyddet tillkallades till platsen som spärrades av.

– Föremålet bedömdes som skarpt och desarmerades av bombskyddet, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson i Region öst.

ANNONS

Mannen i 20-årsåldern är nu anhållen medan gripandet av den yngre pojken har hävts.

– Han är fortfarande misstänkt men på grund av hans låga ålder fanns inte skäl att anhålla, säger Israelsson Silfver.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS