En person misstänks för flyktingspionage. Arkivbild.
En person misstänks för flyktingspionage. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Man misstänks för flyktingspionage

En person utreds misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot person i Sverige.

ANNONS

Brottsligheten, som Expressen först rapporterade om, har enligt förundersökningsledaren Per Lindqvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, skett i bland annat Stockholm.

– Han, för det är en man, är misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot person. Det innebär att misstankarna avser att den här personen har försökt skaffa sig information om en eller flera personer på ett otillåtet sätt, säger han och tillägger:

– Ibland kallar man sådant här för flyktingspionage för att det ska bli begripligt.

Han vill i övrigt inte kommentera några detaljer om den misstänkte, vare sig vad gäller ålder, medborgarskap, hur länge verksamheten misstänks ha pågått eller för vems eventuella räkning.

ANNONS

– Det går inte att säga någonting i dagsläget. Det är möjligt att det kan komma att förändras längre fram, säger han.

TT: Är personen frihetsberövad?

– Det jag kan säga är att han har begärt och fått en offentlig försvarare förordnad för sig.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS