En person har förts till sjukhus efter larm om höga smällar. Arkivbild.
En person har förts till sjukhus efter larm om höga smällar. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man skjuten i Järfälla – flera jagas

En man har skottskadats vid en bensinstation i Järfälla. Polisen söker nu efter flera personer som har setts lämna platsen.

ANNONS

– Det har inte skett några gripanden och vi söker fortfarande efter de misstänkta gärningspersonerna, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin till TT.

Polisen larmades klockan 20.45 om att höga smällar hörts och att en person skadats.

Den skadade mannen, som är i 25-årsåldern, var vid medvetande när polisen kom dit.

– Han kunde prata kort med oss innan han fördes med ambulans till sjukhus med någon form av skottskada, säger Wallentin till TT.

Mannen träffades i ryggen, enligt uppgifter till Expressen, men polisen vill inte kommentera var på kroppen han träffades.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen gjort avspärrningar vid sjukhuset, eftersom gärningsmän misstänks ha följt efter ambulansen.

ANNONS

– Jag kan inte bekräfta om det är avspärrat men att vi är på platsen. Det är inte helt ovanligt eftersom vi vill kunna hålla förhör med målsägande, säger Wallentin till TT.

– Jag har ingen uppgift om att det ska vara oroligt utanför sjukhuset, inte som det ser ut just nu, säger hon vidare.

Polisen har spärrat av platsen där händelsen inträffade och ska göra en teknisk undersökning.

– Vi har hållit och håller flera vittnesförhör och tittar på filmer från övervakningskameror. Sedan utvidgar vi med dörrknackning i området om någon som varit inomhus kan ha sett något, säger Wallentin till TT.

Händelsen utreds som mordförsök.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS