Åsa Lindhagen (MP) ny jämställdhetsminister och minister med ansvar för arbetet mot segregation och diskriminering.
Åsa Lindhagen (MP) ny jämställdhetsminister och minister med ansvar för arbetet mot segregation och diskriminering.

Med fokus på jämställdhet och segregation

Ansvaret för jämställdhet flyttas från barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren (S) till Åsa Lindhagen (MP), som blir ny jämställdhetsminister och minister med ansvar för arbetet mot segregation och diskriminering.

ANNONS
|

"Vi är en feministisk regering! Jämställdhetsmyndigheten blir kvar. Hbtq-personers rättigheter stärks. Diskrimineringslagen skärps."

Så sade statsminister Stefan Löfven i sin regeringsförklaring. I nästa andetag presenterade han också sin nya regering där han bland annat gav uppdraget som jämställdhetsminister och minister ansvarig för arbetet mot segregation och diskriminering till Åsa Lindhagen (MP).

- Jag känner en stor glädje och tacksamhet att arbeta med de här frågorna. Precis som statsministern sade i sin regeringsförklaring är det på dagen prick 17 år sedan Fadime (Sahindal) mördades och vi kommer aldrig acceptera att människor inte har rätt att bestämma över sina egna liv. Den här regeringen tillträder på ett mandat att bekämpa rasism och i det arbetet är arbetet mot diskriminering helt centralt, säger Åsa Lindhagen.

ANNONS

Åsa Lindhagen är född 1980 och uppvuxen i Norrtälje. Hon är utbildad civilingenjör och har tidigare varit socialborgarråd i Stockholms stad.

På Miljöpartiets hemsida skriver hon att hennes politiska engagemang föddes "ur en stark känsla av att inte vara en passiv åskådare när det finns så mycket att förändra".

TT
ANNONS