Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Elever i Malmö stads gymnasieskolor får räkna med mer hemmaplugg framöver.
Elever i Malmö stads gymnasieskolor får räkna med mer hemmaplugg framöver. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Mer distansstudier för Malmöelever

Gymnasieelever i Malmö får ställa in sig på att undervisas mer hemma efter höstlovet. Malmö stad planerar för utökad distansundervisning.

Det är inte fråga om att helt och hållet gå över till fjärr- eller distansundervisning – stadens tolv gymnasieskolorna håller fortsatt öppet. Men för att minska risken för smittspridning och för att minska trycket på kollektivtrafiken ska mer undervisning ske på distans, skriver staden.

Ambitionen är att en fjärdedel av alla elever ska undervisas i hemmet. Det innebär att det varje dag ska vara cirka 1 400 färre elever som tar sig till skolan. Rektorerna arbetar som bäst med upplägget som införs successivt.

"Vi ser ett fortsatt behov av att i så hög utsträckning som möjligt bedriva undervisning på plats i skolorna. Men läget med kraftigt ökad smittspridning i Skåne gör att vi landat i detta beslut med en utökad undervisning på distans", säger gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör Lars Rehnberg enligt ett pressmeddelande.

Till Sydsvenskan säger Rehnberg att alla gymnasieelever som är symtomfria ska ta sig till skolan som vanligt på måndag. Där får de besked om schemat framåt.

– Här måste rektorerna tillsammans med lärare göra kloka vägval, säger han till tidningen.

Gymnasieskolornas introduktionsprogram och gymnasiesärskolan omfattas inte av beslutet.