Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Polis, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst på plats utanför Findus huvudkontor i Malmö.

Misstänkt farligt föremål var vitt pulver

Hot har riktats mot livsmedelsföretaget Findus och ett misstänkt farligt föremål har avlägsnats från huvudkontoret i Malmö. Föremålet bestod av vitt pulver i ett kuvert, uppger polisen för SVT. Hotet handlar om någon form av utpressning.

- Det har också riktats ett skriftligt hot mot företaget, säger Anders Engström, polisens yttre befäl, till SVT.

Ingen person ska ha skadats. Flera poliser, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst deltog i insatsen vid huvudkontoret. Vid 10-tiden kom polisen ut med en låda innehållandes ett föremål som transporterades iväg.

- Föremålet kommer nu att analyseras. I morgon när analysen är klar kommer vi att veta säkert vad det här föremålet är, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

Hotet kom till polisens kännedom i fredags. Lokalerna har sedan dess varit avspärrade och under bevakning. Enligt uppgifter till Sydsvenskan skickades det misstänkta föremålet i en försändelse till huvudkontoret.

"Vi kan bekräfta att ett hot framförts mot bolagets svenska verksamhet i Malmö. Bolagets lokaler är dock tillsvidare avspärrade och när verksamheten kan komma att återupptas blir en fråga för polisen att avgöra", skriver Peter Odemark, nordenchef för Findus Sverige i en kommentar.